WYSOKOBIAŁKOWY OMLET M&M’S

09/05/2019

WYSOKOBIAŁKOWY OMLET M&M’S

 

Wartości odżywcze: 

Wartość energetyczna (całego omleta): 1008 kcal

Białko: 92g

Węglowodany: 61g

Tłuszcz: 44g

 

Składniki: 

Ciasto:

– 2 jajka

– 60g mąki pełnoziarnistej

– 10g oleju kokosowego

– 30g kazeiny o smaku czekoladowym

– 100ml mleka 0%

– 20g erytrytolu

– 20g prawdziwego kakao

– szczypta soli i cynamonu

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Środek :

– 50ml mleka 0%

– 40g kazeiny o smaku czekoladowym

– 20g prawdziwego kakao

Polewa:

– 10g oleju kokosowego

– 20g prawdziwego kakao

– 10g erytrytolu

– 50ml ciepłej wody

 

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto dajemy do wysokiego naczynia i miksujemy na dużych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Na rozgrzaną patelnię, wylewamy powstałą masę i przykrywamy pokrywką. Na średnim ogniu smażymy omleta przez około 3-5 minut, później obracamy go i smażymy tyle samo drugą stronę.
  3. Gotowego omleta dzielimy na przód i przekładamy powstałym środkiem z wymiksowanej kazeiny.
  4. W małym rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i ksylitol, dodajemy stopniowo kakao ciągle mieszając.  Aby uzyskać odpowiednią konsystencje polewy stopniowo dodajemy wodę i mieszamy.
  5. Gotową polewę rozlewamy na omleta, opcjonalnie na górę możemy dodać to na co mamy ochotę i na co nam kalorię pozwalają 🙂

Życzę smacznego! 🙂

Michał Kot © 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: Jan Kobiałka

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.