FIT CIASTO SNICKERS

17/09/2019

FIT CIASTO SNICKERS

 

Składniki: 

Ciasto:

– 3 jajka

– 180g mąki pełnoziarnistej

– 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowo-karmelowym 

– 40g erytrytolu

– 15ml oleju kokosowego

– 30g kakao

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Środek:

– 70g kazeiny o smakuj solonego karmelu

– 50g masła orzechowego

– 20g erytrytolu

– 300ml mleka

– 30ml ciepłej wody

– 5 łyżeczek żelatyny

 

Polewa:

– 30g kakao

– 20ml oleju kokosowego

– 30ml ciepłej wody

– 40g erytrytolu

 

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni z grzaniem góra-dół. Jajka, erytrytol i olej kokosowy miksujemy na wysokich obrotach przez ok. 4 min. Dodajemy resztę składników na ciasto i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika na 25-30 min. Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dzielimy ciasto na 3 części.
  2. Kazeinę wsypujemy do wysokiego naczynia i miksujemy z mlekiem, potem dodajemy masło orzechowe, erytrytol i łączymy składniki miksując na niskich obrotach. Żelatynę zalewamy ciepłą wodą i ciągle mieszamy aż do rozpuszczenia. Czekamy, aż żelatyna odrobinę ostygnie, następnie dodajemy ją do przygotowanej masy i miksujemy na obrotach przez minutę.
  3. Ciasto przekładamy masą i wkładamy do lodówki.
  4. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy z erytrytolem i dodajemy kakao ciągle mieszając. Ciasto wyciągamy z lodówki rozlewamy polewę po górze i na kilka godzin wkładamy do lodówki.

Życzę smacznego! 🙂

Michał Kot © 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: Jan Kobiałka

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.